Tilbake til alle arrangementer

Gladmatdebatt à la KÅKÅ: Matsikkerhet – er det ditt ansvar?

Matsikkerhet – er det ditt ansvar?

Matsikkerhet innebærer at befolkningen har tilgang på nok og trygg mat, også i krisetider. Matberedskap over hele landet er vesentlig for den nasjonale sikkerheten ifølge Totalberedskapskommisjonen, og Riksrevisjonen har påpekt at vi er ikke godt nok forberedt. 60 prosent av all maten vi spiser er enten importert eller produsert med importerte fôrråvarer til husdyrnæringen og oppdrettsnæringen.

Hva betyr matproduksjon for Norges sikkerhet? Hvor viktig er selvberging ved å dyrke frukt og grønnsaker som et supplement til tørrvarelageret alle skal ha i beredskap? Kan vi gjøre mer for å unngå matsvinn?

Deltakere:
Anne Skuterud, jurist, kornbonde på Gjerdrum. Har inntil nylig vært styreleder i Felleskjøpet Agri i 9 år.
Monica Dahlmo
, landbruksdirektør hos Statsforvaltaren i Rogaland
(Tredje paneldeltaker blir offentliggjort 21. juni)

Programleder:
Arne Hjeltnes, forfatter og formidler, og har dessuten vært programleder i TV2, fiskeriutsending i Asia og turistsjef i Amerika

Kl. 09:00 – 14:30 (inkl. kaffepause og lunsj)
Billetter kr 1.990,- + mva
500,- student / 500,- med festivalpass / 500,- digital tilgang

Program

Åpning v/ møteleder Kjetil Alstadheim, politisk redaktør, Aftenposten 

Perspektiv og politikk for norsk økonomi

Katinka Holtsmark, førsteamanuensis, UiO
Gisle Natvig, professor, BI
(flere navn kommer til)

Handelskrig til besvær, hva skjer og hva gjør vi?

Karen Helene Ulltveit Moe, professor, UiO
Ola Grytten, professor NHH
(flere navn kommer til)

Ny verdensorden: På tide å diskutere EU igjen?

Janne Håland Matlary, professor UiO
Ole Jacob Sending, professor NUPI
Jonas Stein, professor UiT

Og hva med lille Norge? Kan vi forbli konkurransedyktige?

Silje Haus-Reve, professor, UiS
Roger Bjørnstad, sjeføkonom, LO
Øystein Dørum, sjeføkonom, NHO

Forrige
Forrige
25. juni

Gladmatdebatt à la KÅKÅ: Er norsk mat klar for et EU-medlemskap?

Neste
Neste
27. juni

Gladmatdebatt à la KÅKÅ: Ren mat – finnes det?