Er norsk mat klar for et EU-medlemskap?
Norsk landbrukspolitikk er forskjellig fra EUs, og et EU-medlemsskap kan føre til utfordringer for norske landbruksprodusenter. Samtidig vil et medlemskap kunne gi bedre adgang til et større marked.
I 1994 sa vi nei til EU fordi EUs fiskeri- og landbrukspolitikk ikke var noe for oss. Nå sier meningsmålinger at flere nordmenn er positive til norsk EU-medlemsskap. Hva skjer om Norge blir medlem? Hva vil et medlemskap bety for norsk landbruk? Kan vi eksportere norsk mat i dag, uten å bli med i EU?
Deltakere:
Paal Frisvold, ambassadør for EUs klimapakt. Har jobbet mange år i Brussel med Norges forhold til EU, spesielt på områdene miljø, energi og klima.
Anne Ekornholmen, politisk redaktør i Nationen
Inger Lise Rettedal, driver Utstein Gard / Klostergarden
Julie Eikeland, politiker (AP) og medlem av fylkestinget til Rogaland fylkeskommune
Geir Pollestad, politiker (SP) og tidl. landbruks- og matminister
Programleder:
Ola Hedstein, gründer og partnar i Rethink Food