Tilbake til alle arrangementer

The Perfect Meal (2024) + ettersnakk med Hanne Berentzen og Tom Helge Sørensen

The Perfect Meal (2024)

Regi: Yuval Abraham, Basel Adra, Hamdan Ballal, Rachel Szor
Varighet: Film 72 min + ettersnakk 30 min

Helse og kropp er viktige tema i Wonderful World 2024, som følges opp i vår nye éndags dokumentarfilmfestival med visning av den greske dokumentarfilmen «The Perfect Meal - The Secrets of the Mediterranaen Diet», regissert av Alexandros Merkouris, som er en matglad og vitenskapelig hyllest til middelhavsdietten og ikke minst det flytende gullet: Olivenolje.

Du er hva du spiser. Og i middelhavsland som Hellas, Spania, Italia og Kreta har menyen stort sett bestått av sesongens grønnsaker, korn, frukt, litt rødt kjøtt og selvfølgelig olivenolje – mye av det! Den fattige manns kosthold viste seg å være så sunt at menn på Kreta på 1960-tallet hadde opptil 90 % lavere risiko for hjerteinfarkt enn sine amerikanske jevnaldrende. Men det er ikke sånn lenger. Den billige amerikanske søppelmaten har erstattet grønnsakene, og livsstilssykdommene har fulgt etter, selv rundt Middelhavet. Med velvalgte casestudier følger «The Perfect Meal» forskere, kokker og kostholdseksperter over hele Europa som har forsket på den originale middelhavsdietten, og kan blant annet bevise at olivenolje praktisk talt er flytende gull. Blir du ikke overbevist av vitenskapen, er filmens overbevisende trumf den smittende matgleden, som bobler ut av de vakkert komponerte bildene av ferske grønnsaker, frodige olivenlunder og gastronomisk magi.

Ettersnakk på ca 30 min med Hanne Berentzen og Tom Helge Sørensen (Ostehuset). Samtaleleder: Karine Næss Frafjord

 
Forrige
Forrige
2. juni

The Many Lives of Édouard Louis (2022) + ettersnakk med Audun Lindholm

Neste
Neste
2. juni

A New Kind of Wilderness (Ukjent Landskap) (2024) + Silje Evensmo Jacobsen i samtale med Kristin Aalen