Wonderful World: Påmelding til Solveig Bergsliens pris 2024 er nå åpnet!

Solveig Bergslien (1919-1943) var en norsk motstandskvinne fra Stavanger. Etter sin død i Gestapos varetekt i 1943 ble hun et tidlig ikon for motstandskampen i Norge under andre verdenskrig.

Solveig Bergsliens pris for kritisk tenkning i skolen har som formål å stimulere lærere og elever til å arbeide med kritisk tenkning i undervisning. 

Kritisk tenkning er helt avgjørende for at demokratiske samfunn i vår tid skal opprettholde og videreutvikle en opplyst debattkultur.  Offentligheten trues i dag av fragmentering og polarisering, ulike radikaliseringsprosesser og økende populisme utfordrer både lokalt og globalt muligheten for opplyst forståelse. 

Skolereformen LK20 setter kritisk tenkning tydelig i fokus. Alle lærere i Rogaland inviteres til å utvikle og å gjennomføre et konkret undervisningsopplegg som har som mål å fremme kritisk tenkning blant elevene. Undervisningsopplegget kan knyttes opp mot læreplanene i alle fag i skolen. Det gis ingen indikasjon på tidsbruk eller omfang knyttet til opplegget. 

Alle konkurransebidrag skal inneholde en beskrivelse av et konkret undervisningsopplegg der det vises hva elevene har gjort/produsert/oppnådd. 

Prisen tildeles både lærer og elever med det beste opplegget som på en instruktiv måte klarer å vise hvordan de har jobbet med kritisk tenkning og hva de har oppnådd.

Alle bidrag blir vurdert av en fagjury bestående av lærere, journalister og forskere.

De tre beste prosjektene blir invitert til å presentere sine opplegg under Wonderful World - den nordiske festivalen for filosofi og vitenskap i Stavanger 30.05.-02. juni 2024, i regi av KÅKÅ kverulantkatedralen.

Vinneren blir offisielt kåret under festivalen. Vi kan love spennende premier til de beste prosjektene!

Fristen for å sende konkurransebidrag til Solveig Bergsliens pris er 01.05.2024. 

Neste
Neste

Vil du være demokratiguide?